« Tillbaka

VVS-företagets viktiga roll i spektakulärt husbygge.

I kvarteren kring Nya Tuletorget i Sundbyberg utanför Stockholm har bostadshusen Tuletornen blivit ett nytt landmärke. 16 våningar upp sträcker sig de spektakulära huskropparna som nu fylls med liv av nyinflyttade hyresgäster.
– Det har varit ett väldigt spännande och kul projekt. Det är design på hög nivå och det märks att det finns en tanke bakom varje detalj, säger Johan Andersson, inköpschef på Comfortföretaget Kungälvs Rörläggeri som ansvarat för alla VVS-installationer.
tuletornen kungälvs rörläggeri

Här kan du läsa mer om projekt av Kungsälvs Rörläggeri.

Bakom projektet som startade 2013 står Wallenstam som byggherre och DMJ Bygg som byggentreprenör. Kungälvs Rörläggeri ansvarade för samtliga rörinstallationer och kom in i projektet under augusti samma år.
– Vi har under hela byggtiden haft ett väldigt bra och nära samarbete med Wallenstam och DMJ Bygg, säger Johan Andersson på Kungälvs Rörläggeri.

Kungälvs Rörläggeri har sedan tidigare erfarenhet av VVS-installationer i höga byggnader och den kunskapen kom väl till pass under arbetet med Tuletornen.
– Det blir lite speciellt vid denna typ av höjd på husen. Eftersom trycket i det kommunala vattennätet inte räcker till för högre höjder behövs lite hjälp på traven, säger Johan.

Emil Wallander på Xylem (f.d Flygt) i Göteborg, berättar att de har tagit fram så kostnadseffektiva lösningar som möjligt, och bland annat levererat fyra system tryckstegringspumpar för varmt och kallt vatten som Kungälvs Rör sedan installerat på plats.
– Vi är glada att vi kunnat leverera till detta projekt, då vi sedan tidigare har avtal med Comfort-kedjan och Kungälvs Rörläggeri är en av våra största VVS-kunder.

Arbetet i Tuletornen har bestått av olika VVS–installationer för Kungälvs Rörläggeri, som ansvarat för alltifrån tryckstegringsanläggningar för tappvatten och installation av fjärrvärmeväxlare, till installationer i närmare 200 st badrum och kök.

Förutom de ståtliga byggnaderna byggs det restauranger, caféer, ett gym, en förskola och en damm i anslutning till lägenhetskomplexen.
– Jag tror det kommer bli väldigt trivsamt att bo här, konstaterar Johan Andersson.

Här kan du läsa mer om projekt av Kungsälvs Rörläggeri.

Kungälvs Rörläggeri
• Grundades:1933
• VD: Glenn Malmberg
• Kunder: Privata och kommersiella beställare
• Gör: Entreprenad och service inom VVS
• Finns: Kungälv, Stenungsund, Gårdsten, Göteborg, Borås, Stockholm
• Anställda: Cirka 200
• Omsättning: Cirka 310 miljoner kronor