Om företaget

Kungälvs Rörläggeri

Varför anlita Kungälvs Rörläggeri AB?

Kungälvs Rörläggeri AB har erbjudit service med hög kvalitet sedan 1933 och är idag ett av Sveriges största VVS-företag. Vi är ca. 260 anställda fördelade på våra avdelningar i Kungälv, Borås, Gårdsten, Göteborg, Jönköping, Malmö, Stenungsund, Stockholm med stora entreprenader i halva Sverige. Vi arbetar med alla typer av rörarbeten, service, dygnet-runt- jour, entreprenader, värmepumpar. Affärsidén är att inget arbete är för stort och inget är för litet. All installation och service skall utföras så att kunderna vill fortsätta att anlita oss. Kungälvs Rörläggeri ingår i Are-gruppen. Are är Finlands största installationsföretag och grundades för över 100 år sedan. Are sysselsätter cirka 3 200 personer över hela Finland, Sverige och även i St Petersburg, Ryssland.

Våra montörer är välutbildade och certifierade enligt Säker Vatteninstallation, Kyla och Heta Arbeten. Våra projektledare är mycket erfarna både vid mindre uppdrag likaväl som vid stora entreprenader. Våra medarbetare bär företagets profilkläder och kan alltid legitimera sig, som en extra trygghet för dig som kund. Men trots vår tillväxt har vi kvar karaktärsdragen som utmärker ett mindre företag. Så, med storföretagets styrka och småföretagets flexibilitet kan vi alltid skapa skräddarsydda och effektiva lösningar för dig som kund.

VVS Entreprenad

Entreprenader utgör en stor del av vår verksamhet. Vi har delat in vår VVS entreprenad i Större entreprenad, Mindre entreprenad och VVS-totalentreprenad. I huvudkontoret i Kungälv och på varje filial har vi kalkylatorer som kan ge dig offerter på de installationer du är intresserad av att utföra.? Det innebär bl.a. att våra anställda kan projektera och beräkna dina objekt/förfrågningar. Det är vår styrka och din fördel att ha projekteringen under samma tak.

Vi har också en egen teknikavdelning med projektörer som hjälper till att hitta de bästa lösningarna till respektive projekt. VVS-entreprenaderna styrs från Kungälv, Borås, Jönköping, Göteborg, Malmö och Stockholm. Vi utför entreprenader i stora delar av landet.

Störst i regionen på service

I region väst är vi störst på rörservice med ca 90 servicebilar fördelade på våra filialer. Servicebilarna är “rullande serviceverkstäder”, telefondirigerade och utrustade med all tänkbar verktygsutrustning och ett välfyllt lager av reservdelar och tillbehör. Våra kunniga, erfarna montörer hjälper dig med allt från läckande wc-stolar till helkonvertering av värmesystem. Vi är ISO certifierade och utbildar kontinuerligt våra montörer så att arbetet alltid utförs säkert och effektivt. Vår dygnet-runt jour har öppet under årets alla dagar.

 

Auktoriserat vvs-företag

Auktoriserad enligt Säker Vatteninstallation – en trygghet för dig

Redan 2006 blev Kungälvs Rörläggeri auktoriserat företag enligt Säker Vatteninstallation. Branschregler för Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för skador. Reglerna ställer krav på både VVS-företag och produkter. I systemet ingår auktorisation av VVS-företag och utbildning av VVS-montörer, arbetsledare med flera. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för brukaren. Idag finns 2 076 företag som är auktoriserade. Tillsammans har de över 22 000 utbildade vvs-montörer. Kungälvs Rörläggeri har certifierat kvalitet- och miljöledningssystem enligt ISO 9001 och 14001.